Resenya històrica

Com tots els esports del Col·legi, la natació va començar a competir a nivell de Campionats escolars, però en ingressar al col·legi el sr. Francesc Giménez com a professor de natació es va trobar amb un grup de pares d'alumnes molt motivats en aquest esport, llavors entre tots ells va sorgir la idea de formar un equip de natació federat.

Es varen iniciar les gestions oportunes amb la direcció del Col·legi per poder constituir el Manyanet Club Natació, el qual va acceptar de molt bon grat la proposta presentada per la Comissió Gestora que es va crear per tal motiu.

L'11 d'octubre del 1972 es va celebrar la primera assemblea en la qual va quedar constituïda la primera Junta Directiva, formada pels següents membres:

 • President: Josep Segarra i Blanc
 • Vice-president:Antoni Giménez i Miras
 • Secretari: Jordi Vilarassau i Bisbal
 • Vice-secretari: Francesc Tena i Barrachina
 • Tresorer: Joaquim Romañach i Ferrer
 • Comptable: Josep Ma. Jané i Miñana
 • Vocal Cap de material: Juli Gelpi i Ferrer
 • Vocal: Josep Moliner i Cerrudo
 • Vocal: Josep López i Acosta
 • Vocal: Josep Sibecas i Reig
 • Representants del Col·legi: Rvd. P Lluís Picazo i Ustrell i Rvd. P Josep Lluís Miquel

El dia 18 del mateix mes, es van presentar els Estatuts a la Federació Catalana de Natació i en ser acceptats per la mateixa, vam quedar oficialment adherits amb tots els drets i obligacions.

Un mes més tard, el 18 de novembre de 1972, va tenir lloc el primer festival a la nostra piscina, motiu que es va aprofitar per presentar la plantilla de nedadors i equip tècnic.

Presentació de la plantilla novembre de 1972 (hi havia un trampolí a la piscina!!!)

En la reunió de la Junta Directiva que se celebrà el 23 de novembre de 1972, es va prendre la decisió d'augmentar el nombre de nedadors amb la inclusió de l'equip femení, format per germanes de nedadors o bé per germanes d'alumnes del Col·legi i noies procedents del cursets de natació que organitzava el Col·legi.

La primera competició oficial en la qual vam prendre part va ser el 15 de febrer de 1973 amb l'equip d'alevins a la piscina del Club Natació Olímpic La Garriga, en la qual es van notar les tremolors provocades pel nerviosisme dels nostres nedadors que van fer perillar l'estructura de la piscina.

Equip aleví any 1973

Durant aquests anys des que vàrem participar en la primera competició, hem assistit als campionats de més prestigi com els Campionats d'Espanya en la categoria absoluta dels anys 1974 a Sevilla i València, el 1975 a Saragossa i Reus i el 1976 a Sabadell i en grups d'edats l'any 1986 a Córdova.

Equip de relleus campió d'Espanya escolar any 1974 format
per: Lluís Coll, Raül Pérez, Francesc Adell i Francesc Santacana
Equip sots-campió d'Espanya escolar de l'any 1974 format per: Francesc Giménez (ent), Raül Pérez, Pere Alvarez, Xavier Salcedo, Albert De Francisco i Jordi Cardona (aj. entr)
Equip que participà als Campionats d'Espanya de
l'any 1976 format per: Antònia Mirapeix, Montserrat
Pérez, Isabel Pardo, Cristina Oriol i Anna Ortega.
Entrenador Francesc Giménez

A nivell català hem estat presents en totes les competicions organitzades per la Federació Catalana de Natació, des de les Lligues de Clubs fins als Campionats de Catalunya tant absoluts com d'edats.

També cal destacar les competicions de gran prestigi organitzades per clubs catalans en què ha participat el nostre club. D'entre els clubs organitzadors cal anomenar el CN Barcelona, CN Atlètic, CN Catalunya, UE Horta, CE Júpiter, Martinenc FC, CE Mediterrani, CN Hospitalet, CN Montjuïc, CN Poble Nou, CN Granollers, CE Mataró, CN Sant Sadurní i molts d'altres...

Durant tots aquests anys hem tingut molts nedadors que amb el seu entusiasme i bones maneres de nedar ens han donat moltes satisfaccions, com van ser els títols de Campió de Catalunya en diverses ocasions d'en Raül Pérez, aconseguint ésser internacional amb la Selecció Espanyola en sis ocasions. Però no podem oblidar a tots aquells nois i noies que amb la seva simpatia, estima i gran amor a tot allò que representava el Manyanet Club Natació han estat entre nosaltres. Podríem fer una llarga llista en la qual trobaríem els germans Segarra, Salcedo, Moliner, Tena, Abadias, Romañach, Oriol, Mataró, De Diego, Anguera, Calleja, Prieto, Casanova, Bermúdez, Ortega, Mirapeix, Pardo, Giménez, Lascorz, Bardí, Castellsagué, Torrents, Marchena, Marquès, Farguell, Peguera, Montaner, Franquet, Batlló, Pérez, Golanó, Gelpi, Jané, Vilarasau, Álvarez, Oliver, Martín, Català, Riera, Pérez, Aragonés, Compta, Blázquez, Hernández, Pogliano, Márquez, Benito, Maldonado, Clemente, Muakuku, Garcia, Garriga, Valdueza, Rubio, Gómez, Altimira, Pérez de la Ossa, Estadella, Pedrero, Mont-Roig, Querol i els més actuals els germans David i Carla Campo, Codina, Frías, Medina, Parés, Mach, Lafuente, Campà, Duró, España, Lozano, Torres, Jiménez, Casanovas, Pinazo, Caminals, Moregó, Jaume, De Vicente, Gironella, Renna i molts més que segurament ens deixem.

Equips dels anys 87 i 88

Molts nedadors que han passat pel Manyanet CN en deixar-nos han continuat ampliant els seus èxits en d'altres clubs com el CN Barcelona o molt més freqüentment al CE Mediterrani.

La secció de waterpolo també ens ha donat moltes emocions i alegries des del primer partit oficial jugat el 18 de novembre de 1973 contra el CN Rubí a la piscina Sant Jordi. L'equip estava format per Jordi Cardona (porter), Pere Alvarez, Raül Pérez, Jordi Grau, Xavier Salcedo, Francesc Santacana, Jordi Orgaz, Sergi Costa, Albert de Francisco, Joaquim Piñol, Vicenç Virgili, i el sr. Giménez com a entrenador.

Equip de waterpolo campió de Catalunya de 2a categoria l'any 1981 format per:
(de peu) Ent. Francesc Giménez, Antoni Morral, Albert Balasch, Jordi Romañach,
Joaquim Romañach, Joan A. Moliner, Andreu Soriano, Josep Jané.
(ajupits) Pere Alvarez, Ignasi Pardo, Francesc Labad, David Morell,
Xavier Salcedo, Jordi Gelpi, Joan C. Ortega i Àngel González

L'equip de waterpolo va arribar a militar en la primera categoria de la Lliga Catalana, que va ser la màxima aspiració per les possibilitats de les que disposàvem.

Malauradament, a partir de la temporada 1986-87 es va haver de prescindir de la secció de waterpolo degut als seriosos problemes d'espai que es van presentar per poder entrenar.

Entre els responsables tècnics dels equips de natació cal destacar el Joan R. Giménez, Jordi Pedrola, Jordi Romañach, Margarita Armengol, Albert Tubella, Miki Maldonado, Jaume Garcia, Joaquim Farguell, Dani González i des de fa una colla d'anys en Jordi Mira.

Aquesta és una petita aproximació a la nostra història. Més de 30 anys de Manyanet Club Natació formant a nens i nenes en la natació com esport de competició. Esperem sumar-ne molts més gràcies al suport i ànims de tots els que l'han format, formen i formaran en un futur, com també al recolzament de la Direcció del Col·legi Pare Manyanet.

Gràcies a tots vosaltres que feu possible que el Manyanet Club Natació sigui una realitat.


     Compartir
Versió per a imprimir
Envíar a un amic

Anterior
Records Socials femenins
Inici